Snelste levering in België

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Snelste levering in België

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Het zijn vaak de kleinste dingen die een grote impact kunnen hebben. Vooral als het gaat om het dekken van de tafel voor je kerstdiner! Een mooi gevouwen servet zal jouw gasten echt versteld doen staan en daarnaast ook een vleugje elegantie en een feestelijk gevoel toevoegen aan de maaltijd. Of het nu gaat om een familiebijeenkomst of ander gezellig samenzijn, je kersttafel verdient iets extra's: speciaal gevouwen servet creaties!

Wij helpen je graag met onze makkelijke stap-voor-stap handleiding voor het vouwen van servetten. Hier heb je echt geen origami-expertise voor nodig!

Laat je creativiteit de vrije loop met deze makkelijke servet vouwtechnieken voor kerst 2024

Welke vouwtechnieken worden er gebruikt met kerst?

Veel mensen zoeken een manier om de kersttafel feestelijk en gezellig te maken. Gevouwen servetten zijn een fantastische manier om je kerst tafeldecoratie naar een hoger niveau te tillen, zonder hoge kosten. Laten we eens kijken naar populaire vouwtechnieken voor kerst.

Aan de slag: Wat heb je nodig?

  • Servetten: Je kunt elke vierkante servet gebruiken, maar voor het ultieme effect bestel je onze gepersonaliseerde kerst servetten.
  • Strijkijzer: Hiermee maak je scherpe vouwen die hun vorm behouden.
  • Spelden: Om de vouwen op hun plaats te houden.

Servetten vouwen: De kerstboom

Dit is een echte klassieker en altijd een hit tijdens de feestdagen. Zoals de naam al doet vermoeden, is het servet zo gevouwen dat het op een kerstboom lijkt. Zo doe je dat:

  1. Strijk je servet: Begin met het strijken van je servet. Een glad servet maakt het makkelijker om te vouwen en zorgt voor een gepolijst eindresultaat.
  2. Vouw diagonaal doormidden: Vouw het servet diagonaal doormidden zodat er een driehoek ontstaat. De gevouwen rand moet aan de onderkant zitten en de drie open uiteinden aan de bovenkant.
  3. Maak accordeon vouwen: Begin onderaan en maak accordeon vouwen van ongeveer een centimeter breed, helemaal tot bovenaan. Zorg ervoor dat elke vouw scherp en gelijkmatig is.
  4. Maak de plooien vast: Knijp de plooien aan de onderkant samen en zet ze vast met een speld. Dit vormt de basis van je boom.
  5. Vormgeven: Bekijk je kerstboom en zet nog even de laatste puntjes op de i.

Servetten vouwen: De elfenhoed

Je hoeft niet naar de Noordpool af te reizen om wat elfenmagie op tafel te toveren! Deze speelse vouwtechniek voegt een leuk speels tintje toe aan je kersttafel. Laten we beginnen:

  1. Vouw het servet diagonaal doormidden, zodat er een driehoek ontstaat.
  2. Rol de lange kant van de driehoek naar de punt toe om zo een lange, smalle vorm te creëren.
  3. Rol deze vorm tot een kegel om zo jouw elfenmuts te maken.
  4. Maak je elfenhoed tot slot vast met een kleurrijk lint of een servetring.

Servetten vouwen: De mijter

Deze stijl heeft een elegante look. Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar met een beetje oefenen heb je hem zo onder de knie! Volg deze instructies:

  1. Vouw je servet in vieren om een vierkant te maken.
  2. Vouw de bovenste laag diagonaal naar de onderste hoek toe en herhaal dit voor de tegenovergestelde hoek.
  3. Draai het servet om, vouw tot een driehoek en stop dan de zijkanten in om zo een soort zakje te maken.
  4. Zet je servet rechtop en geef hem de vorm van een mijter.

Onthoud: oefening baart kunst. Maak je geen zorgen als je eerste paar pogingen niet het mooiste resultaat leveren. Blijf proberen en voor je het weet ben je een pro in het vouwen van servetten!

TIP: Je kan ook een kerst of nieuwjaarwens schrijven op de gevouwen servetten

Gepersonaliseerde kerst servetten: de perfecte aanvulling op je kersttafel

Maak kerst 2024 nog specialer met onze gepersonaliseerde kerst servetten! Het is de perfecte manier om je feesttafel een persoonlijk tintje te geven.

Onze gepersonaliseerde servetten zijn verkrijgbaar in sets van 2, 4 of 6 en zijn gemaakt van een hoogwaardige polyester/katoenmix. Ze zijn 45 x 45 cm, groot genoeg om zelfs de rommeligste gasten bij te houden. Elke servet is aan één zijde volledig bedrukt met jouw foto('s), naam/namen en/of boodschap. YourSurprise heeft veel leuke ontwerpen om uit te kiezen, maar je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor je eigen ontwerp. De servetten kunnen gewassen worden op 40°C, waardoor ze keer op keer gebruikt kunnen worden. Je kunt ze zelfs met je gasten mee naar huis geven aan het einde van de avond als aandenken aan een heerlijk kerstdiner samen!

Klaar om een feestelijk tintje aan je kersttafel te geven? Bestel onze gepersonaliseerde kerst servetten vandaag nog en begin met oefenen. We garanderen dat ze een hit zullen zijn bij je gasten en je kerstdiner nog gezelliger zullen maken.

Op zoek naar nog meer toffe tafeldecoratie? Ontdek dan onze mooie keukenaccessoires of al onze prachtige kerstcadeaus.

Servetten

Servetten

Tafelaccessoires

Tafelaccessoires

Kerstbal met foto en kerstdecoratie

Kerstbal met foto en kerstdecoratie

Blog

Blog