Snelste levering in België

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Snelste levering in België

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Geluk is een veelbesproken onderwerp binnen de psychologie en filosofie. Maar wat maakt ons nou echt gelukkig? Zit geluk hem in een vluchtig moment of een permanente staat van tevredenheid? Volgens Psychology Today is geluk een veelzijdig concept.

"Geluk is een gevoel, geen karaktertrekje; met andere woorden, het is geen langdurige, permanente eigenschap of persoonlijkheidstrekje, maar een vluchtiger, veranderlijk gevoe;."

Het is duidelijk dat geluk geen constante staat van zijn is, maar een emotie die komt en gaat.

Hoe kun je gelukkiger worden?

De meeste mensen streven ernaar zo gelukkig mogelijk te zijn of worden tijdens hun leven. Kunnen we gelukkiger worden en zo ja, hoe?

Een van de eenvoudigste manieren om gelukkig(er) te worden is door vriendelijk te zijn. Een vriendelijk woord, een gul gebaar of zelfs een simpele glimlach kan een diepgaand effect hebben op zowel de gever als de ontvanger. Dit nog eens extra zo tijdens de kerstperiode, omdat de vreugde van het geven elke interactie een nog specialer gevoel geeft.

Manieren om gelukkiger te worden

  • Wees dankbaar: Elke dag een moment nemen om stil te staan bij het goede in je leven en dit te waarderen kan je een gelukkiger mens maken.

  • Onderhoud contact met dierbaren: Quality time met familie en vrienden, vooral tijdens de feestdagen, maakt de meeste mensen zeker blij.

  • Wees gul: Geven, of het nu gaat om cadeaus, tijd of een glimlach, kan een krachtige impuls geven aan je geluk. Kerst is de perfecte gelegenheid om dit te omarmen.

Waarom zou je deze kerst niet alles doen om jouw geluk te vergroten? Je kunt zo echt een mooi effect hebben op je eigen leven en dat van de mensen om je heen.

De wetenschap van geluk: Wat heeft dit te maken met het geven van cadeaus?

Zijn het onze bezittingen of de banden die we met anderen hebben die ons gelukkig maken? Er zijn veel onderzoeken gedaan naar dit onderwerp en meestal wijst het in de richting van het laatste. Een aspect dat de twee met elkaar verbindt is het geven van cadeaus!

Cadeaus geven is een simpele maar effectieve manier om genegenheid, waardering en liefde uit te drukken. In relaties is het een middel om onze band met anderen te versterken. Maar hoe beïnvloedt dit ons geluk?

"Geluk komt niet voort uit wat we krijgen, maar uit wat we geven." - Ben Carson

In een onderzoek van de Harvard Business School werd vastgesteld dat geld uitgeven aan anderen (prosociale uitgaven) leidt tot een hoger geluksniveau dan geld uitgeven aan jezelf.

  • Geven activeert de gebieden in je hersenen die geassocieerd worden met plezier, sociale verbondenheid en vertrouwen, om je zo een 'warme gloed' te geven.
  • Het helpt ons om ons belangrijk te voelen voor anderen en versterkt onze eigenwaarde.
  • Door cadeaus te geven, vooral gepersonaliseerde cadeaus, kunnen we onze individualiteit en creativiteit uitdrukken.

Maar het is niet alleen de daad van het geven die ons gelukkig maakt. Het uitkijken naar de reactie van de ontvanger, het kiezen van het cadeau en het geven zelf kunnen allemaal bijdragen aan jouw geluk.

Dus, maakt het geven van cadeaus gelukkiger? De wetenschap zegt van wel!

Maak jij ook de belangrijke mensen (en jezelf) blij deze kerst?

Kerstcadeau 2024

Kerstcadeau 2024

Kerstbal met foto en kerstdecoratie

Kerstbal met foto en kerstdecoratie

Chocolade hartjes

Chocolade hartjes

Cadeaupakket

Cadeaupakket

De psychologische verbinding tussen cadeaus en geluk

"Geven aan anderen activeert delen van de hersenen die te maken hebben met plezier, sociale verbondenheid en vertrouwen, en creëert een 'warme gloed'. Onderzoek heeft aangetoond dat deze neurale effecten ons welzijn en geluk vergroten." - Bron

Hoe werkt dit 'warme gloed' effect precies?

  1. Activeert de genotscentra: Als je iemand een cadeau geeft, worden de beloningscentra in je hersenen geactiveerd, waardoor het hormoon endorfine vrijkomt en je een gevoel van vreugde ervaart. Het is vergelijkbaar met de high die je voelt na een goede training, ook wel bekend als de 'runner's high'.
  2. Bouwt sociale verbondenheid op: Cadeaus geven is een sociale activiteit. Het kan relaties versterken en je verbonden laten voelen met anderen. Deze sociale verbondenheid is weer gekoppeld aan meer geluk.
  3. Bevordert vertrouwen: Door een cadeau te geven, toon je vertrouwen in de ontvanger, wat je eigen geluk weer een boost kan geven.

Geluk en kerstcadeaus geven

Volgens onderzoekers van Universiteit Leiden heeft de daad van het geven, vooral tijdens feestelijke seizoenen zoals kerst, het potentieel om de gelukshormonen in onze hersenen te activeren. Tijdens dit onderzoek ontdekte ze ook dat het geluk dat voortkomt uit geven niet slechts tijdelijk is. Het kan lang aanhouden, wat betekent dat de vreugde die je voelt als je dat perfecte kerstcadeau geeft, tot ver in het nieuwe jaar kan duren!

Geven helpt ons namelijk om ons verbonden te voelen met anderen. Het bevordert een gevoel van gemeenschap en gedeelde ervaringen, wat weer van belang is voor ons eigen geestelijk welzijn. Dus als je op zoek bent naar geluk, kan het antwoord eenvoudiger zijn dan je denkt. Geef gewoon! Niet alleen cadeaus, maar ook je tijd, je aandacht, je medeleven. Het kan de sleutel zijn tot een heel nieuw niveau van geluk.

Spread a Little Happiness: De impact van kleine daden van vriendelijkheid op geluk

Stel je dat onbeschrijfelijke moment van geluk voor vlak nadat iemand een cadeau heeft geopend. Geluk verspreiden is onze passie. Daarom doen we er alles aan om jou te helpen iemand anders gelukkig te maken.

Maakt dit andere mensen gelukkig?

Dat vragen we ons elke dag af. De drive om iemand anders gelukkig te maken is voelbaar in alles wat we doen. We willen een betekenisvol verschil maken door mensen te helpen mooie momenten te gebruiken om nieuwe herinneringen te creëren.

Hoe doe je dit?

Een cadeau voor de verjaardag van je moeder, een Valentijnscadeau voor je geliefde of een klein bedankje voor je collega; elk moment en elke ontvanger is uniek. Om elke gever te helpen een passend cadeau te vinden, omarmen wij deze diversiteit. Dit zie je niet alleen terug in ons brede cadeau assortiment, maar ook in de hoeveelheid ontwerpen die we aanbieden. Zo zorgen we ervoor dat iedereen een cadeau kan vinden dat zijn of haar dierbaren echt raakt.

Kleine daden van vriendelijkheid, zoals het geven van cadeaus, kunnen een grote impact hebben op geluk. Het is een fysieke uitdrukking van de liefde, zorg en respect die de gever en de ontvanger voor elkaar hebben. Het gaat erom dat je iemand anders zijn of haar dag beter kunt maken, of misschien zelfs zijn of haar leven. Het geluk dat op zulke momenten wordt ervaren is een mix van vreugde en een gevoel van geliefd en gewaardeerd worden.

Bovendien kunnen deze vriendelijke daden een indirect effect hebben op je omgeving. Wanneer je geluk ervaart door een vriendelijke daad, is de kans groter dat je dat geluk verspreidt door zelf vriendelijk te zijn tegen anderen. Op deze manier vermenigvuldigt vriendelijkheid zichzelf en verspreidt vreugde en geluk zich over de hele wereld.

Begin vandaag nog met geven

Het is duidelijk dat geven aan anderen niet alleen hen gelukkig maakt, maar ook ons eigen geluk vergroot. Maar hoe kunnen we dit in ons dagelijks leven toepassen?

  • Geef een persoonlijk cadeau: Er gaat niets boven het gevoel van een dierbare verrassen met een cadeau, wetende dat je er tijd en moeite in hebt gestoken om iets unieks en speciaals voor hem of haar te maken. Gegarandeerd een glimlach op iedereens gezicht!
  • Geef een compliment: Het hoeft niet altijd iets materieels te zijn. Een oprecht compliment kan iemands dag goed maken en je zult je zelf ook goed voelen omdat je iemand hebt opgevrolijkt.
  • Doneer aan een goed doel: Giften kunnen ook bijdragen aan je geluk. Kies een goed doel dat je een warm hart toedraagt en doneer.
  • Doe vrijwilligerswerk: Tijd is een van de kostbaarste cadeaus die je kunt geven. Doe vrijwilligerswerk voor een lokaal goed doel of help bijvoorbeeld één van je buren. Je zult je goed voelen als je weet dat je een positieve impact hebt gehad.

Waar wacht je nog op?

Sneeuwbol

Sneeuwbol

Kerst mok

Kerst mok

Wijn

Wijn

Blog

Blog