Snelste levering in België

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Snelste levering in België

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Tijdens de kerst willen we allemaal iets moois op tafel toveren. Maar helaas is het ook een drukke en soms stressvolle periode. Ontbreekt het je simpelweg aan tijd? Geen zorgen, YourSurprise chef Leopoldo Castillo heeft speciaal voor jou vier makkelijke kerstrecepten gemaakt. Met deze vier gerechten heb je een compleet en ook nog eens zeer feestelijk kerstdiner op tafel binnen een mum van tijd!

Rennen, vliegen & springen

We kennen het allemaal: we willen graag uitpakken en indruk maken met ons kerstdiner. En het liefste willen we natuurlijk dat iedereen het ook nog eens hartstikke lekker vindt. Maar het is een waar dilemma, want tegelijkertijd willen we er zo min mogelijk tijd aan besteden. Misschien willen we in de ideale wereld wel dagenlang in de keuken staan voor het perfecte kerstdiner, maar de realiteit is anders. We rennen van winkel naar winkel voor inkopen, versieren het huis van top tot teen, sjezen van kerstborrel naar kerstborrel en ondertussen proberen we ook de kinderen aandacht en tijd te geven. En dan ook nog eens alle remmen los in de keuken? Dat zit er eerlijk gezegd gewoon niet in. Dat begrijpen we! Daarom hebben we de huischef van YourSurprise gevraagd een kerstdiner bestaande uit makkelijke kerstrecepten samen te stellen. De vier gerechten vormen samen een compleet diner. Op deze manier vind je de perfecte balans tussen de tijd die je er in steekt en het culinaire diner dat je er uit haalt. Succes en eet smakelijk!

We gaan ervanuit dat je met een grote groep gaat eten, zodoende zijn de recepten voor tien personen. Mocht je met een kleiner gezelschap gaan dineren, dan kun je de hoeveelheden natuurlijk zelf aanpassen.

Voorgerecht: Zalmtartaar (10 personen)

Waarom een makkelijk kerstrecept?

Dit recept is eenvoudig om te maken én je bent er weinig tijd mee kwijt. Binnen dertig minuten staat het op tafel! Bovendien heeft het een hoog feestelijkheidsgehalte, omdat je het heel mooi kunt opdienen en het heerlijk smaakt.

Ingrediënten:

  • 450 gram rauwe zalm, zonder graten en huid
  • 1 sjalot
  • 1 avocado
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels verse bieslook
  • 2 theelepels limoensap
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 mespunt zout

Aanpak:

  1. Snijd de zalm in de lengte in acht stukken. Deze stukken snijd je weer in acht stukken in de breedte. De stukken die nu zijn overgebleven snijd je opnieuw in achten. Als het goed is, zijn er kleine vierkantjes zalm overgebleven. De zalm leg je in een kom.
  2. Snijd de avocado klein zodat de stukjes dezelfde grootte hebben als de zalmblokjes. Snijd ook de sjalot, bieslook en kappertjes fijn en mix alles met elkaar in de kom.
  3. Voeg de olijfolie, het limoensap, mosterd en het zout toe en meng alles luchtig door elkaar. Bewaar in de koelkast totdat je het gaat serveren.
  4. Wanneer je klaar bent om het gerecht te serveren, heb je verschillende opties. Je kunt de tartaar in een mooie schaal op tafel zetten als snack met tortillachips. Een verrassende twist voor deze kerst! Of je kiest voor de traditionele manier op een bord. Dan is het leuk er toast bij te serveren, of komkommerschil als koolhydraatarm alternatief. Garneer met een schijfje limoen en wat verse bieslook en klaar is Kees!

Hoofdgerecht: Kerstham met ahornsiroop (10 personen)

Waarom een makkelijk kerstrecept?

Het klinkt ingewikkeld om een ham te bereiden, maar het is veel makkelijker dan je denkt! En anderen denken ook dat het ingewikkeld is, waardoor je ongetwijfeld punten scoort met dit feestelijke gerecht. Je bent wel eventjes bezig, maar het ideale is dat je de kerstham ook al twee dagen van te voren kan maken. Zo kun je de werkzaamheden spreiden en heb je op de dag zelf je handen vrij. En wanneer je de ham bereidt, kun je er best nog een ander (kerst)klusje naast doen. Je hebt namelijk niet je volle aandacht nodig voor het bereiden van dit recept.

Ingrediënten:

  • 5 kilo ham, aan het bot
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel peperbolletjes
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 25 kruidnagels

Voor het glazuur:

  • 200 ml ahornsiroop
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels worcestershire sauce
  • 2 eetlepels sojasaus

Aanpak:

  1. Leg de ham in een grote pan en doe er koud water bij zodat de ham bijna helemaal onder water staat. Voeg de kruiden en de laurier toe. Breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt, zet je het vuur lager. Laat het geheel ongeveer 1 uur en 50 minuten pruttelen. Als het water verdampt, voeg je opnieuw kokend water toe. Als er schuim op het water verschijnt, schep je dit er af.
  2. Giet het kookvocht voorzichtig af. Je kunt het bewaren en gebruiken als basis voor soep als je wil. Je zet de oven op 190 graden (170 voor een heteluchtoven of stand 5 voor een gasoven). Laat de ham een poosje afkoelen terwijl de oven opwarmt. Leg de ham in een grote braadslee. Snijd het zwoerd weg zodat er overal een gelijke vetlaag overblijft. Maak inkepingen in het vet, dit doe je door in een kriskraspatroon te snijden. Verdeel de kruidnagels over de ham en steek ze in het vlees. Je kan de ham nu afmaken, zoals in de volgende stap beschreven, maar je kunt hem nu ook tot twee dagen in de koelkast bewaren.
  3. Meng de ingrediënten voor de saus in een kom. Schenk de helft over de ham en bak in de 15 minuten in de oven. Nu haal je de ham weer uit de oven en giet je de rest van de saus over de ham. De ham gaat opnieuw de oven in voor 35 minuten. Tussendoor haal je het vlees er nog drie of vier keer uit om het bakvocht en de saus opnieuw over de ham te gieten zodat dit goed in het vlees trekt. Ook draai je het vlees tussendoor zodat het gelijk gaart. Als de ham klaar is, laat je hem nog minstens een kwartier staan voordat je ´m snijdt. Je kunt de ham direct eten, maar wat ook handig kan zijn tijdens de drukke feestdagen: het kan ook twee dagen in de koelkast staan om daarna koud geserveerd te worden. Dat is minstens zo lekker!

Bijgerecht: Geroosterde aardappels met knapperige bacon (10 personen)

Waarom een makkelijk kerstrecept?

Dit is een makkelijk kerstrecept omdat er weinig handelingen nodig zijn voordat het gerecht op tafel staat. Je kookt de aardappelen en daarna gaan ze in de oven, verder heb je er weinig werk aan. In relatief korte tijd en met weinig moeite heb je een feestelijk bijgerecht op tafel getoverd.

Ingrediënten:

  • 5 kilo ham, aan het bot
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 200 gram bacon in plakken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 150 gram parmezaanse kaas
  • 70 gram fijngehakte peterselie

Aanpak:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden met het rooster op de laagste stand.
  2. Was de aardappels goed en snijd ze in kwarten. Doe ze in een kookpan met water en breng aan de kook. Voeg een kleine theelepel zout toe en kook 12-15 minuten of totdat je er gemakkelijk met een mes doorheen kunt snijden. Kook de aardappelen niet te lang, ze moeten niet kruimelen. Giet ze af en zet ze even aan de kant.
  3. Terwijl de aardappelen koken, snijd je de plakken bacon in de lengte in strips. Daarna snijd je deze stukken weer in de breedte tot je stukjes van ongeveer 1,5 centimeter overhoudt. Bak de bacon door tot hij nog nét niet knapperig is. Laat de bacon op keukenpapier uitlekken. Bewaar het bakvet voor later.
  4. Verdeel de olijfolie en het bakvet van de bacon over een braadslee. Plaats de aardappels met de binnenkant naar beneden in de slede. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de aardappelen in de oven tot ze een krokant laagje hebben, dit is ongeveer 35-40 minuten.
  5. Haal de aardappelen uit de oven en serveer met de verse peterselie en de parmezaanse kaas.

Dessert: Tiramisu met een twist (10 personen)

Waarom een makkelijk kerstrecept?

Je kunt natuurlijk eindeloos in de weer gaan met eieren splitsen en eiwit kloppen voor de perfecte tiramisu. Dit is leuk als het lukt, maar als het mislukt ben je enorm veel tijd kwijt. Wat je ook kunt doen, is het een beetje tweaken. Bij dit tiramisurecept voeg je namelijk luchtige slagroom toe, waardoor er geen eiwitten aan te pas hoeven komen. Veel sneller en succes gegarandeerd. En grote kans dat je gasten het niet eens door hebben.

Ingrediënten:

  • 4 kopjes espresso, of een cafetiere voor vier kopjes met sterke koffie
  • 2 theelepels basterdsuiker
  • 50 ml amaretto, of andere likeur die je lekker vindt
  • 1 Panettone, dit is een Italiaans kerstbrood. Is dit niet te verkrijgen dan voeg je lange vingers toe.
  • 1 vanillestokje, gehalveerd en de zaden eruit geschraapt
  • 150 gram poedersuiker
  • 200 ml slagroom, geklopt totdat er kleine bergjes ontstaan als je de garde of mixer uit de kom haalt
  • Cacaopoeder
  • Pure chocolade, geraspt voor de garnering

Aanpak:

  1. Mix de espresso, basterdsuiker en amaretto in een grote kom. Snijd de panettone in plakken van 1 centimeter breed en voeg deze aan het koffiemengsel toe. Laat het goed intrekken.
  2. Mix de vanillezaadjes, mascarpone en poedersuiker in een andere kom. Voeg de slagroom toe en meng door voorzichtig om te scheppen.
  3. Leg de helft van de panettone in een grote schaal. Leg hier de helft van het mascarponemengsel overheen. Dan volgt de laatste laag panettone en de laatste mascarponelaag.
  4. Maak af met een laagje cacaopoeder en zet het geheel ongeveer twee uur in de koelkast om op te stijven. Voor het serveren voeg je nog een laagje chocoladeschaafsel toe. Eet smakelijk!

Ben je nog op zoek naar mooie accessoires voor in de keuken of om de kersttafel mee te dekken? De volgende items misstaan zeker niet tijdens je kerstdiner!

RVS wijnkoeler

RVS wijnkoeler

Karaf

Karaf

Olijfolie met etiket

Olijfolie met etiket

Blog

Blog