Snelste levering in België

Alle cadeaus met foto en tekst

Gratis cadeaukaartje

Snelste levering in België

Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.

Alle cadeaus met foto en tekst

Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.

Gratis cadeaukaartje

Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.

Je hoeft niet in je agenda te bladeren of je af te vragen op welke dag van de week kerst in 2024 valt. Wij hebben het voor je geregeld! Hier volgt een kort overzicht:

Kerstavond is op dinsdag 24 december. Kerstdag is op woensdag 25 december. Tweede kerstdag is op donderdag 26 december.

Dit is goed nieuws, want:

  • Lang weekend: Omdat kerstavond op een dinsdag valt, heb je een lang weekend om van de festiviteiten te genieten. Het is een perfecte kans om alle last-minute cadeautjes in te pakken of heerlijk te ontspannen voordat alle drukte begint.
  • Extra vrije dag: Eerste kerstdag op woensdag betekent voor velen van ons een extra vrije dag, zodat we kunnen genieten van de feestvreugde en tijd kunnen doorbrengen met onze dierbaren zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over werk.
  • Verspreid de feestelijkheden: Met tweede kerstdag op een donderdag kun je alles een beetje verspreiden en dus volop genieten. Meer tijd voor familie, vrienden en natuurlijk heerlijk eten!

Zo, je weet nu hoe kerst 2024 valt en hebt ook een paar goede redenen om daar blij mee te zijn!

Hoe kan ik aftellen tot kerst?

Nou, de beste manier om af te tellen naar kerst is absoluut met een gepersonaliseerde adventskalender! Stel je voor: elke ochtend loop je de trap af en vind je een adventskalender met je naam erop, of nog beter, je favoriete foto. Je opent een deurtje en daar verschijnt een overheerlijk chocolaatje! Je proeft het al een beetje he? Kies uit Milka, Toblerone of kinder Happy Moments chocolade. Ze hebben niet alleen die perfecte kerst smaak, zo is het aftellen naar kerst helemaal voor jou gepersonaliseerd!

Gepersonaliseerde adventskalenders zijn een leuke traditie voor al je dierbaren. Stel je de gezichten van je grootouders voor, die oplichten als ze hun eigen naam op een schattige kalender zien staan. Of de blije verrassing van je partner als hij of zij een mooie foto van jullie samen ziet. En laten we de kleintjes niet vergeten! Stel je de blijdschap op hun gezichtjes voor, als ze elke ochtend uit bed springen om te kijken welke chocoladeverrassing ze te wachten staat! Of het gegiechel van je nichtjes en neefjes als ze in aanloop naar kerst steeds een nieuwe traktatie ontdekken. Elke dag in december is zo net een mini kerstochtend! Maar je hoeft het niet alleen bij familie te houden. Vrienden, collega's, zelfs je postbode kan een beetje feestvreugde wel waarderen! Wie zou zijn dag niet willen beginnen met een heerlijk stukje chocolade uit een attente gepersonaliseerde adventskalender? Het is een prachtige manier om de kerst vibes te delen en iedereen een beetje vreugde te bezorgen. Laten we op een heerlijke, persoonlijke manier aftellen naar kerst 2024!

Wanneer is kerst ontstaan en hoe is het de meest gevierde feestdag ter wereld geworden?

Laten we eens samen in het verleden duiken! De feestdag die we allemaal kennen als kerst vindt zijn oorsprong duizenden jaren terug in zowel religieuze als niet-religieuze tradities. De naam 'kerst' komt van de oud-Engelse term 'Cristes Maesse', wat 'Mis van Christus' betekent en voor christelijke gemeenschappen een viering is van de geboorte van Jezus Christus.

Maar veel van de tradities die wij met kerst associëren, zoals het versieren van bomen en samen feest vieren, zijn ooit ontstaan vanuit oude heidense feesten, zoals het Romeinse Saturnalia en het Germaanse Yule. Deze feesten, die rond de winterzonnewende werden gehouden, markeerden het einde van het oogstseizoen en de komst van langere dagen. Ze draaiden om vrolijkheid, het geven van cadeaus en veel lekker eten. In de loop der jaren zijn deze tradities geleidelijk samengevlochten tot het kerstfeest dat we vandaag de dag kennen.

Het is een feestdag die ons samenbrengt in vrede, vreugde en liefde, ongeacht onze overtuigingen of achtergronden. Sommige mensen vieren kerst als een religieus feest, anderen zien het als een culturele gebeurtenis en veel mensen zien het als een mix van beide. Er is geen goede of foute manier om kerst te vieren, als het je maar blij maakt!

Laten we het belangrijkste onderdeel van kerst niet vergeten: tijd doorbrengen met je dierbaren, of dat nu familie, gekozen familie of vrienden zijn. Of je nu cadeautjes uitwisselt, een heerlijke maaltijd deelt of gewoon gezellig samen tijd doorbrengt, deze kostbare momenten zijn waar kerst echt om draait! Dus wat je ook gelooft en hoe je het ook viert, onthoud dat het hart van kerst 2024, net als elke kerst ervoor, ligt in liefde, vreugde en gezelligheid. Maak samen prachtige herinneringen en vergeet niet je gepersonaliseerde kerstcadeaus voor 2024 te bestellen!

Kerstcadeau 2024

Kerstcadeau 2024

Chocolade

Chocolade

Kerstbal met foto en kerstdecoratie

Kerstbal met foto en kerstdecoratie

Mok

Mok

Wanneer moet ik mijn cadeaus onder de kerstboom leggen?

Dat is een leuke vraag! Het antwoord is dat het helemaal aan jou is, en wat het beste bij jouw gezin of situatie past. Maar hier zijn een paar populaire opties!

Voor sommigen wordt de kerstboom een soort adventskalender, waar elke dag een cadeautje onder verschijnt terwijl we aftellen naar de grote dag. Of je kiest voor de 'alles tegelijk' aanpak. Zodra de lichtjes aan gaan; BAM, cadeaus in overvloed! Een soort instant kerst wonderland.

Dan is er nog de gespreide methode. De hele maand december komen er steeds wat cadeautjes bij en dan verschijnen er nog een paar speciale op kerstavond, als de kinderen lekker dromen over elfjes en rendieren. Een mooie manier om de magie van de Kerstman in leven te houden.

Vergeet trouwens niet om de cadeaus die je viervoetige familieleden in verleiding kunnen brengen buiten bereik te houden. Niemand wil er op kerstochtend achter komen dat Bengel of Fluffy aan zijn nieuwe pantoffels heeft geknabbeld!

Wanneer is het kerstavond?

Kerstavond, de dag voor eerste kerstdag, valt altijd op 24 december. In 2024 betekent dat dat het op een dinsdag valt, dus je kunt een lang weekend vol gezelligheid plannen. Er gaat niets boven samen uitkijken naar kerst, die tijd heeft echt iets speciaals!

Hoe kun je het beste uit deze magische dag halen? Allereerst is het een uitgelezen moment om wat lekkers klaar te zetten voor de kerstman en zijn rendieren.

Misschien kun je de kinderen betrekken bij het neerzetten van een glas melk, wat heerlijke koekjes (laten we hopen dat de Kerstman niet op dieet is!) en misschien een wortel of twee voor zijn trouwe rendieren. Het is een traditie die een vleugje charme toevoegt aan de festiviteiten. En het is ook een slimme manier om de kleintjes aan te moedigen om op tijd naar bed te gaan!

De kinderen moeten natuurlijk wel slapen voordat de Kerstman langs komt. Dus zorg dat je de verhaaltjes voor het slapengaan klaar hebt liggen en stop ze goed in. Daarna is het tijd voor de volwassenen om in alle rust te genieten van een lekkere glühwein. Proost op kerstavond!

Wanneer vieren we kerst?

Dat is nog eens een vraag die tot discussie leidt! Wanneer halen we de versieringen van zolder en beginnen we met het verspreiden van de feestvreugde? Nou, dat is gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur! Sommige mensen, de kerst superfans, beginnen meteen na Halloween (31 oktober, voor de niet-ingewijden). Dit zijn de mensen die de kerstlampjes zo snel mogelijk aan willen steken. Ze kunnen maar geen genoeg krijgen van de Christmas spirit! Dan heb je nog de mensen die het bij traditie houden en liever wachten tot na Sinterklaas om hun vieringen te beginnen. Deze mensen beginnen hun kerstfestiviteiten dus na 5 of 6 december. Natuurlijk is er ook de ‘jouw feestje’ aanpak. Als je één van die gezellige personen bent die er gewoon van houdt om echt alles eruit te halen en geniet van de hele aanloop naar kerst, doe dan ook gewoon lekker je ding!

Laten we het nog even hebben over leuke kerstactiviteiten die je kunt doen in de aanloop naar de grote dag.

Als eerste de eeuwenoude traditie van het koekjes bakken! Of je nu een meesterbakker bent of voor het eerst deeg maakt, deze activiteit vult je huis met een hemelse geur en je buik met lekkere hapjes. Peperkoekhuisjes zijn ook een toffe uitdaging, en dienen daarnaast als schattige decoratie. Wie maakt de mooiste?

  • Het volgende agendapunt is: kerstfilms! Er gaat niets boven lekker onder een zachte gepersonaliseerde fleece deken kruipen, jouw eigen kerstmok vol warme chocomel in de hand. Verlies jezelf lekker in een kerstklassieker! Van 'Home Alone' tot 'Love Actually', er is voor elk wat wils. En vergeet niet te nippen aan een glas glühwein voor wat extra warmte en kerstsfeer.
  • Als je van lekker eten houdt, kan het samenstellen van je kerstmenu een waar genot zijn. Het is de perfecte periode om creatief bezig te gaan met al die feestelijke recepten, of je gewoon te houden aan de klassiekers. Wat je maar wilt!
  • Kerstmarkten? Ja, graag! De twinkelende lichtjes, de geur van geroosterde kastanjes en de algehele sfeer zijn genoeg om ieders hart te verwarmen.
  • En, last but certainly not least, waarom niet een leuke middag doorbrengen met het maken van kerstkaarten met de kinderen? Ze zullen zich heerlijk vermaken, en jij kunt op een makkelijke manier prachtige, originele kerstkaarten maken. Upload hun tekeningen in onze online editor en maak je unieke kerstkaarten voor 2024 in een handomdraai!
Fleece dekens

Fleece dekens

Wenskaarten

Wenskaarten

Witte wijnglazen

Witte wijnglazen

Wijn

Wijn

Wanneer kerstcadeaus uitpakken en geven?

Ah, misschien wel de allerbelangrijkste vraag! Wanneer is het perfecte moment om die verleidelijke kerstcadeautjes uit te pakken? Geloof het of niet, hier zijn geen vaste regels voor. Het gaat erom wat goed voelt voor jou en jouw dierbaren. Sommigen van ons kunnen de verleiding niet weerstaan en storten zich op kerstavond al op het geven van cadeaus, waardoor het een vrolijk pre-kerstfeest wordt.

Voor velen staat het uitpakken van cadeaus centraal op kerstochtend. Dat is tenslotte een eeuwenoude traditie. Wakker worden bij het krieken van de dag - wie wil er nou uitslapen als er cadeaus liggen te wachten? Er is toch wel iets heel hartverwarmends aan het verzamelen rond de kerstboom in je pyjama en op gaan in de opwinding van het geven en ontvangen.

En dan zijn er ook nog mensen die ervoor kiezen om het geven van cadeaus over de dag te spreiden. Misschien heb je 's ochtends een 'hoofdevenement' en daarna nog kleine uitwisselingsmomenten als je vrienden of familieleden ziet gedurende de dag. Wie zegt er nou nee tegen meerdere kerstfeesten op één dag? Bovendien betekent het spreiden van het geven van cadeaus dat je echt de tijd kunt nemen om elk cadeau te waarderen.

Ook voor het 'hoe' van het uitpakken is er geen standaardaanpak. Sommige gezinnen geven er de voorkeur aan om de beurt uit te pakken, zodat iedereen in de schijnwerpers kan staan. Anderen kiezen misschien voor een free-for-all, een wervelwind van scheurend papier en rondvliegende strikken. Beide manieren hebben hun eigen charme.

Dus of je nu op kerstavond cadeaus uitpakt, 's ochtends vroeg of de hele dag door, vergeet niet dat de gedachte erachter is wat echt telt. Verras jouw dierbaren dit jaar nog een tikkeltje extra door gepersonaliseerde kerstcadeaus voor 2024 te bestellen! Niets zegt 'ik geef om je' meer dan een op maat gemaakt cadeau.

Wanneer moet ik mijn kerstversiering ophangen?

Het moment waarop mensen hun huis versieren met lichtjes (en kerstslingers, kerstballen, en nog veel meer) kan sterk verschillen. Er zijn mensen die geloven in de 'hoe vroeger hoe beter'-filosofie. Voor hen worden de kerstversieringen meteen opgehangen zodra de laatste Halloween pompoen is verdwenen. Dat zijn de mensen die er al vanaf 1 november klaar voor zijn en onze zegen heb je! Want als kerstversiering je gelukkig maakt, waarom zou je er dan niet zo lang mogelijk van genieten?

Dan zijn er nog de 'traditionalisten', die misschien wachten tot het begin van de Advent, die begint op de vierde zondag voor kerst. Dit jaar begint Advent op 3 december, dus dat kan het perfecte moment zijn om te beginnen met het versieren.

Of je nu een vroege vogel bent of een last-minute versierder, het belangrijkste is dat je geniet van het proces. Het ophangen van kerstversiering is tenslotte meer dan alleen je huis er feestelijk uit laten zien. Het gaat om de vreugde van het uitkijken, de familietradities en de warme gevoelens die daarmee gepaard gaan. Dus zet de kerstmuziek aan, haal de kerstkoekjes tevoorschijn en ga gezellig versieren!

Laten we het nu hebben over de kerstversiering! Is het wel echt kerst zonder een huis vol glinsterende versieringen? Natuurlijk niet! Waar te beginnen? Kerstballen natuurlijk! Deze glimmende bollen zijn een must-have voor elke kerstboom. Je kunt de jouwe personaliseren met je eigen ontwerp, zodat je kunt mixen en matchen om je perfecte feestelijke look te creëren. Zin in iets anders dit jaar? Wat dacht je van gegraveerde houten ornamenten? Ze geven niet alleen een mooi rustiek tintje, maar kunnen ook worden gepersonaliseerd met namen of tekst, waardoor ze een perfect aandenken worden.

En dan zijn er nog de kaarsen. Niets creëert zo'n gezellige, feestelijke sfeer als de zachte gloed van kaarslicht. Of je er nu foto's of een mooie boodschap aan toevoegt, kaarsen zijn een perfecte manier om kerstsfeer in huis te brengen. En vergeet de geurkaarsen niet, zoals onze heerlijke jasmijn & vanille geurkaarsen, een feest voor de zintuigen!

Maar het gaat niet alleen om het versieren van de boom en het aansteken van kaarsen. Nee, nee! Je kersttafel verdient ook wat liefde. Begin met een paar gegraveerde glazen voor dat extra vleugje elegantie. Voeg een gepersonaliseerde wijnkoeler toe om je kerstdrankje perfect gekoeld te houden. Wat dacht je van gepersonaliseerde foto placemats? En laten we de gepersonaliseerde servetten niet vergeten. Ze zijn niet alleen praktisch, maar geven je kersttafel ook een heerlijk persoonlijk tintje.

Waarom je nu al moet beginnen met het plannen van je kerstfestiviteiten voor 2024

Waarom zouden we nu al beginnen met het plannen van kerst 2024? Nou, wie houdt er niet van om op de zaken vooruit te lopen? Stel je eens voor - het is december 2024 en terwijl de rest van de wereld in rep en roer is, nip jij aan je glühwein met je voeten omhoog, omdat je alles al hebt geregeld. Klinkt goed, toch? Vroeg plannen betekent minder stress, meer keuze en alle tijd om de perfecte gepersonaliseerde cadeaus te vinden.

Kosten spreiden

Niet alleen de cadeaus profiteren van een vroege start - ook je portemonnee zal je dankbaar zijn! Door de kosten van kerst over een langere periode uit te smeren, kun je het gevreesde moment in januari vermijden waarop de rekening binnenkomt. In plaats van alles in november en december te kopen, kun je het hele jaar door tijdens de uitverkoop of kortingsperiodes alvast je kerstinkopen doen. En vergeet niet dat vroeg plannen je ook de tijd geeft om een gedetailleerd budget op te stellen, zodat je je uitgaven in de gaten kunt houden. Dat is nog eens slim winkelen!

Fantastische versieringen

Laten we de versieringen niet vergeten! Door vooruit te plannen kun je in de loop van het jaar een verzameling prachtige decoraties samenstellen. Je hoeft geen genoegen meer te nemen met wat er in december nog op de plank ligt. In plaats daarvan kun je een collectie creëren in jouw eigen stijl. Van de perfecte kerstballen tot feestelijke kerststukjes, met een vroege planning zorg je ervoor dat je huis in 2024 een waar kerstwonderland is.

Creatief met kerst

Hoe zit het met die leuke dingen die je altijd al hebt willen doen, maar waar je nooit echt de tijd voor hebt gehad? Een kerstig familieportret met bijpassende outfits, misschien? Als je nu begint met het plannen van kerst, heb je ruim de tijd om deze toffe plannen te organiseren en uit te voeren zonder de chaos van het laatste moment. En we weten allemaal dat kerst magischer is met persoonlijke tintjes, toch?

Kerstdiner in stijl

Laten we het tot slot nog over eten hebben. We weten allemaal dat de sleutel tot een geslaagd feestmaal hem in de voorbereiding zit. Door nu al de wensenlijstjes van iedereen door te nemen, kun je vroeg beginnen met het zoeken naar unieke ingrediënten, de drukte in de supermarkt vermijden en zelfs dat lastige recept oefenen dat je altijd al hebt willen proberen. Je kerstdiner in 2024 kan echt legendarisch worden!

Dus, even samengevat; minder stress, meer keuze, een bewust budget, geweldige decoraties, gepersonaliseerde cadeaus, unieke feestelijke activiteiten en een legendarisch kerstfeest, allemaal door simpelweg vroeg plannen te maken. Klinkt perfect, toch?

Minder last-minute, meer liefde

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal weleens een last-minute cadeau gekregen dat schreeuwt 'ik heb dit uit pure paniek en tijdsnood gekocht'. Wees niet zo iemand! Wees in plaats daarvan degene die gepersonaliseerde schatten geeft vol liefde en creativiteit. Denk aan gepersonaliseerde kerstdecoratie, op maat gemaakte kerstsokken gevuld met lekkernijen, of een speciaal familiebordspel. Er zijn zoveel mogelijkheden! Dus waarom wachten? Maak kerst 2024 de beste ooit door nu te beginnen met plannen.

Kerstbal

Kerstbal

Kaars in Glas

Kaars in Glas

Mega Milka reep 900 gram

Mega Milka reep 900 gram

Blog

Blog