• De tofste cadeaus aan huis geleverd
  • Ieder cadeau met foto en tekst
  • Gratis cadeaukaartje
Supersnelle levering!
Cadeau direct bij de ontvanger
Gratis cadeaukaartje
Supersnelle levering!
Komt het niet uit? Kies dan zelf een bezorgmoment dat jou uitkomt. Naast het groene vinkje staat de exacte levertijd van elk cadeau.
Cadeau direct bij de ontvanger
Iemand op afstand verrassen met een mooi cadeau? Al onze cadeaus worden bezorgd zonder factuur. Zo kun je het cadeau prima bij de ontvanger thuis laten bezorgen.
Gratis cadeaukaartje
Een cadeautje van ons voor jou! Omdat we het zo leuk vinden dat je bij ons besteld, krijg je bij elk cadeau een gratis cadeaukaartje. Zo kun je een lieve boodschap achterlaten en iemand extra verrassen.
Communie organiseren

Zo organiseer je het leukste communiefeest!

Het communie seizoen komt er weer aan! De communie is een gedenkwaardig moment. Dit wil je natuurlijk goed vieren en er een mooie dag van maken. Wij helpen je graag om een er feestelijke dag van te maken, die niemand zal vergeten.

Bullet journal

Wat moet je allemaal organiseren voor het communie feest?

Als eerste is het handig om een gastenlijst samen te stellen, wie wilt de communicant graag bij zich hebben op deze bijzondere dag? Dan moet je nadenken over de locatie. Wil je het in de tuin houden? Houd dan rekening met het weer, huur voor de zekerheid een tent zodat alle gasten droog blijven. Dan kun je nadenken over een leuk thema voor het feest. Wanneer het thema bedacht is, kun je de uitnodigingen maken met een introductie van het thema, de locatie en de datum. Laat de communicant een verlanglijstje maken voor cadeaus, deze kun je online maken. Hier kunnen de gasten een cadeau vinden dat de communicant graag wilt hebben en plezant vindt. Dit verlanglijstje kun je toevoegen aan de uitnodiging.

Ook moet je nadenken over het eten voor de gasten. Komen er veel mensen? Dan is het handig om een traiteur/cateraar in te schakelen, zij hebben meestal servies en er valt een grote last van je schouders af. Of vind je het leuker om alles zelf te maken? Kies dan bijvoorbeeld voor een barbecue, een high-tea of tapas. Hiermee kun je zelf kiezen hoe je alles gaat aankleden en kun je het zo gek maken als je zelf wilt. En regel een fotograaf, die van alle momenten de mooiste foto’s maakt. Je kunt een fotoboek maken met de foto’s en altijd terugkijken naar deze dag.

Thema communiefeest

Allereerst is het leuk om het communiefeest zo persoonlijk mogelijk te maken. Dit kun je doen door een thema te bedenken dat aansluit bij de communicant. Dit thema kun je dan overal laten terugkomen, bijvoorbeeld in de uitnodigingen, de foto’s, de outfit, de tafeldecoratie, de bedankjes.

Om tot een leuk thema te komen kun je allereerst kijken naar de favoriete kleuren van de communicant, zodat die kleuren overal terug zijn te zien. Dan kun je dit verder uitwerken in de sport en/of hobby’s. Houdt de communicant van voetbal? Maak dan een foto met een voetbal of gebruik een foto van een voetbalwedstrijd. Of vindt de communicant het leuker om een muziekinstrument te spelen of houdt de communicant meer van ballet? Verzamel hier dan foto’s van en laat deze bedrukken op de uitnodigingen, de decoratie en de bedankjes. En tijdens het communie feest kan de communicant nog een optreden geven van zijn/haar favoriete hobby.

Uitnodigingen communie

Voordat deze grote dag aanbreekt, is het belangrijk dat de gasten op de hoogte zijn van wanneer dit spektakel plaatsvindt. Een uitnodiging is het eerste wat de gasten krijgen en dit zet dan ook de toon voor het feest. Zoek de plezantste foto uit van de communicant en zoek hier een leuk design bij. Hierdoor wordt de uitnodiging persoonlijk gemaakt en kun je een intro geven van het thema. De familie en vrienden van de communicant zullen dolenthousiast zijn door zo’n originele kaart.

Bellenblaas

Entertainment en spelletjes tijdens het communie feest

Tijdens het communiefeest is het leuk als er genoeg te doen is, want de kinderen moeten al lang stilzitten tijdens de viering en daarna zullen ze eraan toe zijn om lekker te spelen. Hier zal je van tevoren al over na moeten denken, aangezien je hiervoor van tevoren spullen moet reserveren. Voor het entertainment zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan verschillende spelletjes, karaoke, een knutselhoekje of een springkussen. Met deze activiteiten kunnen de kinderen lekker bezig blijven en de ouders vinden dit ook nog leuk om te doen. Leuke spelletjes tijdens het communie feest zijn ballontrappen, bellen blazen, een speurtocht, een skippybal race of zaklopen.

Tot slot..

Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen kun je nadenken over de tafeldecoratie waarmee alles versierd zal worden en aan de bedankjes die je aan de gasten mee wilt geven.

De meest populaire communie bedankjes:Bekijk ons volledige assortiment met communie cadeautjes >>

Naar alle blogs